Tečaj tajske masaže


Tajska masaža je ena najstarejših metod odpravljanja vsakodnevnih težav, ki so velikokrat posledica neprimernega načina življenja. Budov zdravnik Dživaka Kumar Bakča naj bi v Indiji razvil tajsko masaža pred več kot 2500 leti. Izvirne ajurvedske tehnike so domnevno prinesli na Tajsko iz Indije budistični svečeniki v 3. st. pred našim štetjem. Nekaj jih je upodobljenih v kamnu templja Fra Čeptufon v Bangkoku. Ko so pozneje kitajski naseljenci dodali še akupresurne tehnike, je nastala svojska mešanica indijskega in kitajskega načina masaže. Terapevti z rokami, stopali in komolci masirajo telesne kanale in točke na telesu, skozi katere se pretaka prana - življenska sila. Masaža obsega veliko nežnega raztezanja, upogibanja in vlečenja, kar izboljša energetski pretok v telesu, ter s tem dviguje imunski sistem, ter dobro počutje.

UČINKI TAJSKE MASAŽE:

Tajska masaža je terapevtska masaža, ki vključuje stimulacijo akupresurnih točk, prijeme raztezanje in sproščanje mišičja. Pomaga pri sproščanju napetosti v telesu, izboljšuje gibljivost  in vitalnost.

KOMU JE TEČAJ NAMENJEN:

Vsem, ki bi se radi seznanili s temelji tajske masaže Nuad boran. 

Tečaja se lahko udeležijo maserji, terapevti in tudi popolni začetniki.  

VSEBINA TEČAJA TAJSKE MASAŽE:

Na tečaju Tajske masaže Nuad boran (starodavna masaža) se bomo seznanili z osnovami energetskega pretoka v telesu, osnovami anatomije, ter osnovnimi prijemi in razteznimi položaji. Raztezni položaji so podobni jogijskim asanam, kjer je pravtako pomembno klientovo dihanje ter sproščanje napetosti.

Učenje na tečaju poteka v parih, pri čemer si par po izvedeni vaji izmenja masažne tehnike, ter s tem vadi in izpopolnjuje svoje znanje.

Možni datumi: bodo javljeni naknadno. 


Prosimo vas, da zaradi prijav in vplačil ter same priprave masažnega prostora, prihajate vsak dan 15 min pred začetkom seminarja.

Vsak udeleženec naj s seboj prinese dve rjuhi, dve večji in dve manjši
brisači, udobna in topla oblačila, beležko za zapisovanje podane snovi.
 
 
Tečaj vodi Sabina Remškar, terapevtka tajske masaže, tui-na masaže,

pacific body work-a, ter kranio sakralne biodinamične terapije.Cena delavnice Tajske Masaže: 450 eur 

Klub salsa libre academia, Ljubljana

(točen naslov bodo udeleženci izvedeli naknadno, odvisno od velikosti skupine)

informacije in prijave:

+386 (0)41 39 36 32