Prepleteno plesno popoldne

 

Srčno vas vabimo na raziskovalno delavnico, kjer bomo povezali ples in tekstilno ročno delo.

 

 

Sobota 9.marec 2013 med 17. in 21.uro

na Parmovi 51 v LJubljani.

 

Zaplesali bomo skupaj v vzorcu mandale, se naučili različnih plesnih gibov, kako se lahko gibalno zapletemo v določen vzorec in kako se tudi odpletemo iz njega. Tako bo naše prepleteno gibanje sprva ustvarjalno in prosto, nato pa se bomo podali v raziskovanje različnih plesov v krogu in se prepletali v zanimive mandale ter doživljali njihovo obliko ter sebe znotraj te celote. Spoznali se bomo s plesi različnih kultur, kot so: kubanska salsa, sufijski plesi, kolo, grški plesi, in druge.

 

Izkvačkali si bomo uporaben izdelek – podlogo za meditacijo. Najprej pa se bomo seveda naučili preproste tehnike kvačkanja s prsti. Tehnika je lahko učljiva, prinaša hitre rezultate ter ne potrebuje nobenega orodja (le prste), zato se delu lahko pridružijo prav vsi - ne glede na starost, spol ali predhodno znanje.

 

Prepleteno plesno popoldne se bo prepletalo s plesom, pod vodstvom Sabine Remškar iz Kluba Salsa Libre Academije, in tekstilnim ročnim delom pod vodstvom Tjaše Bavcon iz oblikovalske skupine Oloop.

 

Cena delavnice: 35 eur (vključuje stroške vodenja delavnice in material za ročno delo)

 

Informacije in obvezne prijave: 041 39 36 32

 

Lepo vabljeni-e!