Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Tečaj tajske masa┼że Nuad Boran

 

 

Tečaj/mesec

 

21.,22.,23.

september 

2012

 

KAJ JE TAJSKA MASA┼ŻA NUAD BORAN

Tajska masa┼ża je ena najstarej┼íih metod odpravljanja vsakodnevnih te┼żav, ki so velikokrat posledica neprimernega načina ┼żivljenja. Budov zdravnik D┼żivaka Kumar Bakča naj bi v Indiji razvil tajsko masa┼ża pred več kot 2500 leti. Izvirne ajurvedske tehnike so domnevno prinesli na Tajsko iz Indije budistični svečeniki v 3. st. pred na┼íim ┼ítetjem. Nekaj jih je upodobljenih v kamnu templja Fra Čeptufon v Bangkoku. Ko so pozneje kitajski naseljenci dodali ┼íe akupresurne tehnike, je nastala svojska me┼íanica indijskega in kitajskega načina masa┼że. Terapevti z rokami, stopali in komolci masirajo telesne kanale in točke na telesu, skozi katere se pretaka prana - ┼żivljenska sila. Masa┼ża obsega veliko ne┼żnega raztezanja, upogibanja in vlečenja, kar izbolj┼ía energetski pretok v telesu, ter s tem dviguje imunski sistem, ter dobro počutje.

UČINKI TAJSKE MASA┼ŻE:

Tajska masa┼ża je terapevtska masa┼ża, ki vključuje stimulacijo akupresurnih točk, prijeme raztezanje in spro┼íčanje mi┼íičja. Pomaga pri spro┼íčanju napetosti v telesu, izbolj┼íuje gibljivost  in vitalnost.

KOMU JE TEČAJ NAMENJEN:

Vsem, ki bi radi spoznali osnove tajske masa┼że, osnovne prijeme in zakonitosti masa┼że.

ZGRADBA TEČAJA TAJSKE MASA┼ŻE:

Na tečaju Tajske masa┼że Nuad boran (starodavna masa┼ża) se bomo seznanili z osnovami energetskega pretoka v telesu, osnovami anatomije, ter osnovnimi prijemi in razteznimi polo┼żaji. Raztezni polo┼żaji so podobni jogijskim asanam, kjer je pravtako pomembno klientovo dihanje ter spro┼íčanje napetosti.

Učenje na tečaju poteka v parih, pri čemer si par po izvedeni vaji izmenja masa┼żne tehnike, ter s tem vadi in izpopolnjuje svoje znanje.

 

 

 

Urnik:
 
PETEK:
 
17.00-19.00
 
SOBOTA& NEDLJA:
 
9.00-13.30 ter 15.00-19.30
      


Prosimo vas, da zaradi prijav in vplačil ter same priprave masa┼żnega prostora, prihajate vsak dan pol ure pred začetkom delavnice.
 

Tečaj bo vodila Sabina Rem┼íkar, terapevtka tui-na masa┼że, pacific body work-a, tajske masa┼że ter kranio sakralne biodinamične terapije.


Kaj potrebujem?
Vsak udele┼żenec naj s seboj prinese dve rjuhi, dve večji in dve manj┼íi
brisači, ter udobna ter topla oblačila.Cena  delavnice Tajske Masa┼że: 260 eur

Kje?
Klub salsa libre academia
┼átihova 5, Ljubljana (Zupančičeva jama)
info: + 386 (0)41 39 36 32 (Sabina Remškar), sabina@salsalibre.net

 

Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Copyright by Klub Salsa Libre Academia 2006. All rights reserved!