Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Tui-na masa┼ża


TUI-NA masa┼ża je posebna terapija, ki so jo začeli razvijati tibetanski budistični menihi pred pribli┼żno 7000 leti in je do danes ohranila status prve poznane in priznane terapije na svetu. ┼áe danes je tako kot akupunktura, zelo pomemben člen tradicionalne kitajske medicine.

Namen TUI-NA masa┼że je odpravljanje vzrokov nastale bolezni, ki so jo povzročili zunanji ali notranji faktorji ali kombinacija enih in drugih. Med zunanje faktorje pri┼íteva: veter, kot element lesa, vlago kot element zemlje, toploto kot element ognja in mraz kot element vode. Notranji povzročitelji bolezni so: jeza, skrb, radost, ┼żalost in strah. Pred vsemi temi dejavniki in stresom se telo samodejno brani in s tem povzroči blokade v pretoku energije in kasneje povzroči bolečine, okvare posameznih organov, zmanj┼íuje se imuniteta in pojavi se bolezen.

TUI-NA masa┼ża je tehnika ptiskanja, gladenja, stiskanja in pritiskov na akupresurne točke z namenom odstraniti blokade v pretoku energije, uravnati ravnovesje med YIN in YANG energijo in telesu omogočiti, da ponovno ustvari ravnovesje in s tem prepreči proces nastajanja bolezni. V primeru, da je bolezen ┼że nastala, terapevt po principu petih elementov in njihovi soodvisnosti, krepi ali spro┼íča energijo, jo razporeja znotraj telesa in tako ponovno vzpostavlja ravnovesje. Le, ko je na┼íe fizično telo uravnote┼żeno in zdravo, so zdrava tudi na┼ía čustva in misli.

S pomočjo TUI-NA masa┼że delujemo na telo preventivno, zelo uspe┼ína pa je tudi pri hitrej┼íem okrevanju po po┼íkodbah, v laj┼íanju bolečin in odpravljanju različnih depresivnih stanj in posledic stresa.Sama tehnika dotika in posebnih gibov je zelo prijetna in spro┼íčujoča in pomaga preprečiti ali odstraniti marsikatero te┼żavo, ki nas ovira, da bi ┼żiveli in delali v harmoniji sami s seboj in svetom v katerem ┼żivimo.

Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Copyright by Klub Salsa Libre Academia 2006. All rights reserved!