Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Franklinova metoda

 

Vikend delavnica

FRANKLINOVA METODA

 


7. decembra 2008

od 10h do 13h bo potekala gibalna delavnica na temo:

 


PODPORA NOTRANJIH ORGANOV IN

DIHA ZA POKONČNO DRŽO BREZ NAPORA

Naši notranji organi sodelujejo pri vsakem gibu,
ki ga napravimo. Gibljejo se celo ko mirujemo in spimo, zaradi dihanja. Poleg fiziološke funkcije, ki jo opravlja vsak organ, ni zanemarljiv njihov vpliv na našo držo.
Ta je odvisna tudi od tonusa in gibljivosti naših notranjih organov.
Ob povešenih organih naša drža »pade skupaj« oz. črpamo moč za pokončno držo iz  moči mišic. Taka prisilna drža je statična in ustvarja nepotrebne napetosti.  Pravilno dihanje je neprestana masaža organov. Spodbuja presnovo in gibljivost med organi.
Žal večina
ljudi diha le še v okrnjenem obsegu.
In česar ne uporabljamo, zakrni.
Na delavnici se bomo s pomočjo imaginacije,
dotika, diha in dela v parih/skupinah potopili v svet notranjih organov, ki je svet notranjega miru, regeneracije, pa tudi emocij in sproščene moči.


KJE: Salsa Libre Academia, Štihova 5, Ljubljana
KDAJ: nedelja 7. december 10h -13h
CENA: 40 EUR

 

info: +386 41 39 36 32 (Sabina)
+386 40 49 33 05 (Katra)

 

Franklin vadba

 

GIBANJE JE ŽIVLJENJE

 

5.1.2009 ob 17h

 

Franklinova metoda®, edinstvena sinteza imaginacije, gibanja in izkustvene anatomije, omogoča izjemen preskok v telesnem in duševnem dobrem počutju. Izkustvena anatomija ne pomeni le znanja temveč tudi zaznavanje, občutenje podpore, ki jo gibanju nudijo kosti, mišice in organi.

     

Glavni cilj metode je poglabljanje zaznavanja lastnega telesa in ozaveščanje pravilnih, naravnih in telesu prijaznih gibov, ki zagotavljajo manj obrabe in poškodb, večjo gibljivost in zadovoljstvo v gibanju.

 

Z redno vadbo, ki vključuje vaje za jačanje globokih mišic centra telesa, dihalne vaje, sprostitvene tehnike in improvizacijo, ozavestimo neustrezno držo telesa in stare gibalne vzorce nadomestimo z novimi, optimalnimi, za katere je potrebno manj moči in energije.

 

Največ neugodnih posledic si nakopljemo z malimi in neozaveščenimi neustreznimi  navadami, ki jih ponavljamo cel dan, dan za dnem. Kajti vsi vemo, da ena ura pravilne drže v telovadnici ne nadomesti celega tedna neustreznih gibalnih navad.

 

Cilj vadbe po Franklinovi metodi® je poglobiti težišče in izboljšati držo, povečati gibljivost in vzdržljivost ter odkriti veselje v gibanju.

            

Z večjo pozornostjo in sposobnostjo prisluhniti lastnemu telesu, se naučimo tudi vsakdanje

gibe kot je sedenje za računalnikom, dolgotrajno stanje na mestu, hojo ali sedanje/vstajanje s stola, spremeniti v vaje, s katerimi koristimo svojemu telesnemu zdravju.

 

Pri vadbi uporabljamo elastične trakove (Thera-Band), posebne franklinove žogice, elemente plesa in improvizacijo. Primerna je za vse ljudi, ki cenijo svoje dobro počutje in telesno pripravljenost.

 

 

Katra Kodela,

univ.dipl.psih,

cert.učit.3.st.Franklinove metode®

informacije in prijave:+38641393632, mail@salsalibre.net

Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Copyright by Klub Salsa Libre Academia 2006. All rights reserved!