Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Tečaj tajske masaže


Tajska masaža je ena najstarejših metod odpravljanja vsakodnevnih težav, ki so velikokrat posledica neprimernega načina življenja. Budov zdravnik Dživaka Kumar Bakča naj bi v Indiji razvil tajsko masaža pred več kot 2500 leti. Izvirne ajurvedske tehnike so domnevno prinesli na Tajsko iz Indije budistični svečeniki v 3. st. pred našim štetjem. Nekaj jih je upodobljenih v kamnu templja Fra Čeptufon v Bangkoku. Ko so pozneje kitajski naseljenci dodali še akupresurne tehnike, je nastala svojska mešanica indijskega in kitajskega načina masaže. Terapevti z rokami, stopali in komolci masirajo telesne kanale in točke na telesu, skozi katere se pretaka prana - življenska sila. Masaža obsega veliko nežnega raztezanja, upogibanja in vlečenja, kar izboljša energetski pretok v telesu, ter s tem dviguje imunski sistem, ter dobro počutje.

UČINKI TAJSKE MASAŽE:

Tajska masaža je terapevtska masaža, ki vključuje stimulacijo akupresurnih točk, prijeme raztezanje in sproščanje mišičja. Pomaga pri sproščanju napetosti v telesu, izboljšuje gibljivost  in vitalnost.

KOMU JE TEČAJ NAMENJEN:

Vsem, ki bi se radi seznanili s temelji tajske masaže Nuad boran. 

Tečaja se lahko udeležijo maserji, terapevti in tudi popolni začetniki.  

VSEBINA TEČAJA TAJSKE MASAŽE:

Na tečaju Tajske masaže Nuad boran (starodavna masaža) se bomo seznanili z osnovami energetskega pretoka v telesu, osnovami anatomije, ter osnovnimi prijemi in razteznimi položaji. Raztezni položaji so podobni jogijskim asanam, kjer je pravtako pomembno klientovo dihanje ter sproščanje napetosti.

Učenje na tečaju poteka v parih, pri čemer si par po izvedeni vaji izmenja masažne tehnike, ter s tem vadi in izpopolnjuje svoje znanje.

Možni datumi: bodo javljeni naknadno. 


Prosimo vas, da zaradi prijav in vplačil ter same priprave masažnega prostora, prihajate vsak dan 15 min pred začetkom seminarja.

Vsak udeleženec naj s seboj prinese dve rjuhi, dve večji in dve manjši
brisači, udobna in topla oblačila, beležko za zapisovanje podane snovi.
 
 
Tečaj vodi Sabina Remškar, terapevtka tajske masaže, tui-na masaže,

pacific body work-a, ter kranio sakralne biodinamične terapije.Cena delavnice Tajske Masaže: 450 eur 

Klub salsa libre academia, Ljubljana

(točen naslov bodo udeleženci izvedeli naknadno, odvisno od velikosti skupine)

informacije in prijave:

+386 (0)41 39 36 32 

 

 

 

 

Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Copyright by Klub Salsa Libre Academia 2006. All rights reserved!