Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Live from buena vista 

 


Nedelja, 4. 2. 2007  ob 20h, Hala tivoli, Ljubljana4. februarja ob 20.00 boste v ljubljanski Hali Tivoli lahko uživali v zvočni raznolikosti in vrhunski izvedbi kubanske glasbe na koncertu “LIVE FROM BUENA VISTA – THE HAVANA LOUNGE”, v katerem so zbrani vrhunski kubanski glasbeniki. Med njimi gotovo izstopajo tisti, ki so sodelovali v zasedbah kot sta Buena Vista Social Club in Afro-Cuban All Stars. Koncert bo še posebej zanimiv, saj so v projektu “LIVE FROM BUENA VISTA – THE HAVANA LOUNGE” zbrani tako glasbeniki starejše kubanske glasbene generacije kot tudi tisti mlajši, ki s svojo prisotnostjo – in prav nič manjšo virtuoznostjo – prinašajo svež veter v glasbeno podobo kubanskega temperamenta in melodike.Havanska četrt Buena Vista je od tridesetih let prejšnjega stoletja sinonim za center kubanske glasbene tradicije. Celo številne tradicionalne skladbe opisujejo to četrt ter njeno inspirativno delovanje na glasbenike prejšnjih generacij. “LIVE FROM BUENA VISTA – THE HAVANA LOUNGE” ponuja vpogled v raznolikost stilske usmeritve – son - ki je v bistvu mešanica različnih kulturnih stilov tako znotraj kot tudi v okolici Buena Viste.Teresita Garcia Caturla, 'glasbeni genij', kot jo imenujejo rojaki, je pevka neskončnih razsežnosti in strastne ognjevitosti. Njeno ime je bilo spet opaženo v filmu Buena Vista Social Club, nastopala pa je tudi s slovito skupino Afro-Cuban All Stars. Pevka je vtisnila nepozaben pečat na južnoameriško glasbo s skladbami, kot sta »Mi mamá no quiere que yo baile«, »Danza del tambor« in številne druge. Njena kariera traja že častitljiva štiri desetletja. Kubanska revolucija leta 1959 in ekonomski embargo je povzročil osamitev kubanske glasbe za kar 30 let. Teresita je postala del popularnega vala zanimanja za klasično popularno glasbo Kube v devetdesetih letih, ko se je ta začela prebijati v svet. Posnela je album za staro in novo generacijo ljubiteljev te glasbe: »Llegó Teté«. Gre za Teresitin prvi album, čeprav je veliko snemala z njeno prvo skupino D'Aidas Quartet (1979) in kasneje Afro-Cuban All Stars (1997 in 1998).

Leta 1982 v Havani rojen Julienne Oviedo Sanchez, je štel komaj štirinajst let, ko je nastopil v filmu BuenaVista Social Club. Vsestranski bobnar je svojo prvo turnejo imel pri osmih letih. Od takrat je že »preigral« Južno Ameriko, Evropo, Japonsko in igral z največjimi kubanskimi glasbeniki, kot so NG La Banda, Los Van Van in Adalbero Alvarez.Yanko Pizaco, leta 1975 rojeni trobentač, je zaslovel kot solist kubanske skupine Banda Nacional de Conciertos v legendarnem Cabaret Tropicana Orchestra. V projektu Juana de Marcosa, imenovanem Afro-Cuban All Stars je kot prvi trobentač nastopal po vsej Evropi in številnih svetovnih prestolnicah. Igral je s številnimi glasbeniki in skupinami kot so Wynton Marsalis, Chick Korea, Gilberto Santarrosa, D.L.G, in se nenazadnje pojavil tudi v filmu Buena Vista Social Club.

Daniel Ramos Alayo je kariero začel v sloviti zasedbi Sierra Maestra in postal ljubljenec občinstva s svojo edinstveno, modernejšo interpretacijo kubanske glasbe. Je trobentač v Afro-Cuban All Stars, ki igra mešanico različnih glasbenih stilov kubanske glasbe.

Julio Alberto Fernandez je s Compay Segundo zapel pesem "Amor de Loca Juventud", ter z njo tudi dolga leta sodeloval, nastopal pa je tudi z zasedbo Buena Vista Social Club.Obiskovalci predstave "LIVE FROM BUENA VISTA - THE HAVANA LOUNGE" bodo priča akustični glasbi najboljših. Prav poseben čar te glasbe je popolna mešanica najrazličnejših kulturnih vplivov, ki tvorijo celoto v kubanski glasbeni identiteti. Torej se res obeta kakovosten koncert za vse ljubitelje kubanskih in latino ritmov z vrhunskimi glasbeniki iz slovite havanske četrti Buena Vista!


Vstopnice so naprodaj na spletni strani www.eventim.si in na vseh na tej spletni strani navedenih prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

Naprodaj so tudi na www.koncerti.net in www.vstopnice.com.
Spletna stran: www.vinyl.si

Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Copyright by Klub Salsa Libre Academia 2006. All rights reserved!