Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Cultural Pacific Bodywork

 

Cultural bodywork – starodavna umetnost dela s telesom

 

Delo s telesom včasih poimenujejo tudi »Polinezijska ali masaĆŸa oceanov«. Vendar masaĆŸa ni najboljĆĄi izraz, saj ne gre za pritisk s prsti ali dlanmi, za gnetenje miĆĄic in njihovo sproĆĄčanje, temveč deluje globlje na človekovo psihično in duhovno raven, ga osvobaja omejujočih prepričanj in čustvenih ran, ne zgolj telesne napetosti.

Ime "masaĆŸa oceanov" odraĆŸa poreklo tega dela, ki izvira iz treh juĆŸno-pacifiĆĄkih celin, in njegovo delovanje, ki je neĆŸno kot voda, a hkrati globoko kot ocean.

Tradicionalni havajski način zdravljenja je temelj te masaĆŸe. Terapevt se ves čas giblje okoli osebe, ki jo masira. Ritem gibanja in dihanja ustvarja ples ĆŸivljenja, ki omogoča maserju, da ostaja ves čas osredotočen in poln energije. Na ta način se v telesu klienta poveča krvni pretok, razĆĄirijo ĆŸile, okrepi limfni sistem, vsaka celica je preskrbljena s hrano in kisikom, sprostijo se miĆĄične napetosti in krči. Iz telesa se začno izločati ĆĄkodljive snovi, omilijo se bolečine, vnetja, poĆĄkodbe tkiv in otekli sklepi.

Iz maorskega izročila izvira duhovna moč, odprtost in dovzetnost, ki odpira vrata vedenja. NaĆĄe telo ima svojo inteligenco, ki presega znanje in razumevanje, zato ji moramo dopustiti, da opravi svoje delo.

Tradicija AboridĆŸinov – avstralskih domorodcev pa uči, kako priti v stik s svojim duhom, uporablja moč misli in zapovedi.

Delo s telesom je dinamično, tekoče in povezano, z gibi sledite »zemljevidu telesa«, tako da se miĆĄične oblike poveĆŸejo z energetskimi linijami.

 

Osnovno učno orodje je »let navigatorja« - meditacija v gibanju, imenovana tudi »ples ĆŸivljenja«, starodavno orodje za osebno preobrazbo, ki vas prizemlji, uravnovesi vaĆĄo energijo in poveĆŸe telo, um in duha.

 

Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Copyright by Klub Salsa Libre Academia 2006. All rights reserved!