Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Capoeira Energy

 

VSAK TOREK OB 17:30. v Klubu Salsa Libre Academia.

Capoeira Energy™
»Razgibajte telo, prebudite duha!«
Capoeira Energy™ je posebno prilagojena vadba, ki omogoča, da lahko neglede na vašo predhodno telesno pripraljenost in starost spoznate skrivnosti borilnih veščin in izkusite, kaj pomeni biti plesoč bojevnik .
Oglejta si nekaj prispevkov in člankov


O Capoeiri
Capoeira je brazilska plesno-borilna veščina, ki združuje fizično borilno tehniko in elemente plesa. Nastala je z združitvijo bogate afiške duhovne tradicije z brazilskim temperamentom in energijo. Capoeira je osnovana na življenjski filozofiji, vsebuje pa tudi mnogo terapevtskih prvin.


Kaj pridobite z vadbo


Posebno izoblikovana vadba Capoeira Energy™, temelji na kombinaciji preprostih energetskih vaj in osnovnih principov plesno – borilne veščine Capoeire ter nekaterih drugih borilnih veščin. Redna vadba pripelje do globljega zavedanja samega sebe in svojega telesa ter pripomore k boljšemu psihofizičnemu počutju.Vadba je primerna za vsakogar, negelede na predhodno telesno pripravljenost in zmogljivost.


Učinki redne vadbe se kažejo na telesnem, mentalnem, čustvenem in duhovnem nivoju:


• Zviša se nivo življenjske energije
• Izboljša se koordinacija in pozornost
• Telo postane bolj sproščeno in gibanje lahkotnejše
• Postanete bolj "prizemljeni" in odločni
• Pri premikanju se naučite uporabljati težnost telesa, kar pripomore k manjši porabi energije
• Prepoznavati začnete čustva kot obliko energije, ki se jo da  transformirati
• Naučite se sproščati postano čustveno energijo ( oz. čustvena stanja kot so stres, jeza, nemir, strah) z zavestno osredotočenostjo na dihanje  
• Zavedati se začnete moči svojih misli
• Pri delu v paru se naučite vspostaviti kvalitetno komunikacijo, tako da  upoštevate drugo osebo  in hkrati spoštujete lastni ritem ter meje
• Uravnovesite moški in ženski princip - odločnost in eksplozivnost harmonizirate z nežnostjo in pretočnostjo
• Zaznavati začnete lastno energijo in se jo naučite usmerjati


Potek Vadbe


Ogrevanje
Kombinacija statične vadbe (pilates), dinamičnih plesnih korakov (afriški plesi), izolacija posameznih delov telesa, krepitev posameznih mišičnih sklopov, raztegovanje telsa. Pri izvajanju vseh vaj smo pozorni na pravilno dihanje.
 
Osrednji del
Učenje osnov Capoeire in drugih borilnih veščin podane na način, da jih lahko izvaja vsak. Pomemben del vadbe je tudi delo v paru, kjer se učimo vspostavljati harmonično komunikacijo s partnerjem ob spremljavi glasbe.


Stoječa meditacija
Na koncu obrnemo pozornost navznoter in se zavemo lastne energije. Sledi zbiranje energije s posebnimi gibi in dihanjem, repitev energetskega telesa in njegovih meja ter prebudimo moč notranjega bojevnika Zaključimo z centriranjem telesa in prizemljevanjem z meditacijo "Hara line".


O inštruktorici
Anina Derkovič se s Capoeiro aktivno ukvarja že sedmo leto. Udeleževala se je seminarjev in izobraževanj po Evropi in v Braziliji. Pri poučevanju združuje znanje starodavnih veščin telesa in duha, klasične psihoterapevtske pristope, alternativne pristope z namenom izboljšanja psihofizičnega počutja, dviga zavesti na telesnemu, duševnemu in duhovnemu nivoju.

tečaj bo trajal 2 meseca ( marec & april , ter maj in junij)

Vsak torek od 17.30. do 19.00 ure.

cena 2 mesečne vadbe : 80 eur


www.anina.derkovic.com
gsm: (040) 566 957 , 041 39 36 32

 

CAPOEIRA ENERGY

Prebudimo energijo notranjega bojevnika ! 

Vadba temelji na kombinaciji preprostih energetskih vaj in osnovnih principov plesno – borilne veščine Capoeire ter nekaterih  drugih borilnih veščin.
Vadba omogoča poglobljeno zavedanje samega sebe in svojega telesa, celostno premagovanje blokad ter  pripomore k boljšemu psihofizičnemu počutju.

Na splošno o capoeiri:
Capoeira je brazilska plesno-borilna veščina, ki združuje fizično borilno tehniko in elemente plesa. Veščina je nastala kot združitev bogate afiške duhovne tradicije s brazilskim temperamentom in energijo.  Capoeira je osnovana na življenjski filozofiji, vsebuje pa tudi  mnogo terapevtskih prvin.
Posebnost capoeire v primerjavi z ostalimi borilnimi veščinami je, da se izvaja  ob spremljavi glasbe. 
 
Cilj vadbe:

Med vadbo razvijamo  harmoničnost, eleganco in hkrati moč in odločnost . S posebnimi vajami spodbujamo  energetsko pretočnost organizma, kar  omogoča  boljše  prepoznavanje, ozaveščanje in preoblikovanje blokad na različnih nivojih.

Vadba ima kot cilj  vzpostavitev stika  s lastnim  telesom,  pridobiti nove gibalne izkušnje, izboljšati koordinacijo in obogatiti zmožnosti telesnega izražanja in odzivanja ter nenazadnje razviti lastne skrite potenciale v stalnem  spoštovanju lastnih meja.

Učinki vadbe:

Telesni nivo:

 • Izboljšanje  koordinacije in pozornosti 
 • Pridobitev  na mehkobi in sproščenosti telesa 
 • Spoznavanje osnovne dinamike telesa v gibanju in mirovanju
 • Izmenična uporaba  moči in mišične relaksacije za doseganje večje agilnosti, izboljšane  sposobnosti odreagiranja ob minimalni porabe energije.

Osebnostni nivo ( mentalna, čustvena in medosebna razsežnost) :

 • Zavestna osredotočenost na dihanje sproži postano čustveno energijo, ki ponavadi  zaradi plitkega dihanja in enolične drže oz. ustaljenega načina premikanja,  nezavedno vzdržuje blokade tako na telesnem in osebnostnem nivoju.
 • Prepoznati čustva kot obliko energije in se jo naučiti transformirati
 • Vpliv »negativnih« čustev in miselnih vzorcev
 • Med gibanjem v paru dobimo uvid v to, kako vzpostaviti komunikacijo z drugimi tako da  upoštevamo in spoštujemo lastni ritem ter svoje meje.

Duhovni nivo:

 • Spoznati osnovni principe kroženja energije – vzpostavitev energijskega pretoka v organizmu, povezava z energijo zemlje in neba
 • Razširitev zaznave, izboljšanje intuicije, razvoj perifernega vida
 • Spoznati haro in tan-tien - uporabo centra volje,  na kateremu temeljijo borilne veščine
 • Z združitvijo  moškega principa akcije  in ženskega principa pasivnosti  in sprejemanja postanemo kreatorji – ustvarjalci lastne realnosti.

Vadbeni sklopi:

 

 1. ogrevanje
 2. osrednji del: učenje osnovnih principov borilnih veščin
 3. stoječa meditacija: zaznavanje, skladiščenje energije, dihalno- energetske vaje

Vadba je primerna za starostni razpon 20 – 60 let.

 

Možnost individualnih ur:

Preko uskladitve gibanja in dihanja se v telesu sprožijo reakcije, ki se odsevajo tudi na drugih nivojih – med terapevtsko uro pride do intenzivne predelave potlačenih čustvenih in mentalnih blokad.  S terapevtskim pogovorom na koncu ure se telesno izkušnjo ozavesti in ubesedi, kar pripelje do povezave leve in desne možganske hemisfere in posledično do integracije izkušnje.

 

Tečaj vodi Anina Derkovič, ki se s Capoeiro ukvarja peto leto. Po izobrazbi je specialist zakonske in družinske terapije.  Dejavna na področju motenj hranjenja, izgube telesne teže, izobraževanj različnih slovenskih podjetij. Pri delu Iintegrira sistemsko - relacijski terapevtski pristop, izvaja individualne terapije, supervizije in vodi delavnice.

www.alistar.si

 

 

Informacije in prijave:

mail@salsalibre.net

info:+38641393632

Salsa Libre Academia - zaplesite v enosti duha, duse in telesa !!!

Copyright by Klub Salsa Libre Academia 2006. All rights reserved!